Det respektfulla samtalet i Nordegren & Epstein

För ett par veckor sedan blev jag uppring av Daniel Alling (du har hört honom som Sveriges radios korrespondent i Tyskland), som vikarierade som programledare i P1s Nordegren & Epstein. Han undrade om jag ville vara med i programmet och prata med honom och Louise Epstein. Bakgrunden var att han som så många andra läst en krönika av Åsa Beckman i DN om att kvinnor borde frågestrejka som protest mot vad hon menade var mäns ointresse för att samtala. Daniel tyckte att krönikan gav en väldigt begränsad bild av hur vardagliga samtal går till, och menade att hans erfarenhet var att kvinnor kunde vara nog så trista konversationspartners. Han hoppades att jag som samtalsforskare kunde bidra till att nyansera bilden en smula – och det tyckte jag förstås lät som en kul utmaning! Samma dag satt jag därför ner i Sveriges radios studio i Linköping, och pratade med Daniel och Louise via länk till deras studio i Stockholm om hur samtal fungerar.

Här kan du lyssna på vårt samtal!

Annonser

Om talkatwork

Kommunicera mer effektivt på din arbetsplats! Lär dig hur med min hjälp!
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s